5 tips för en bra hemsida

Bra hemsida

Vad är en bra hemsida?

Nästintill alla människor använder sig någon gång av nätet för att antingen kolla upp olika priser eller hitta den bäst rankade restaurangen i närområdet. Med tanke på hur pass stor omfattning som faktiskt använder sig av nätet idag, gör det än viktigare för er som företag att ha en tilltalande och bra hemsida. Er hemsida är en av de allra viktigaste kanalerna ni har, det säger en hel del om er företagsverksamhet och ger ett allra första intryck hos besökaren.

Vi på Webkung delar nedan med oss om 5 tips för en få en bra hemsida.

01

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering eller Search Engine Optimization på engelska som förkortas SEO handlar om hur ni optimerar ert innehåll på er hemsida, för att hittas av olika sökmotorer och för att ni som företag ska kunna rankas så högt som möjligt.

Den allra största sökmotorn idag är Google. Ju mer optimerat och relevant ert innehåll är, desto bättre och högre rakning kommer ni att få av sökmotorerna, då ert innehåll anses som relevant för användaren som använt sig av sökmotorn.

Google uppdaterar ständigt sina algoritmer som bestämmer hur ert innehåll på er hemsida rankas, därför är det viktigt att hänga med i utvecklingen. Sökmotoroptimering är A och O för att bygga en bra hemsida. 

Bra hemsida SEO
02

Mobilanpassad

En mobilanpassad hemsida kallas även för responsiv hemsida. I takt med att samhället förändras och vårt dagliga användande av telefonen knappast minskar, snarare tvärtom. Den största trafikkällan idag är oftast mobiltelefonen med undantag för vissa branscher.

Idag gör vi nästintill allt med vår telefon man shoppar kläder, beställer mat och betalar räkningar. Därmed blir det än viktigare att ha en mobilanpassad hemsida för sina besökare, då en mobilanpassad hemsida även är en bra hemsida.

03

Sidhastighet

Laddar er hemsida långsamt, kommer era besökare väljer att lämna er sida ganska omgående. Det är viktigt att se över allt från att er hemsida är korrekt uppbyggd, till att ert webbhotell är snabbt. Annars är faktiskt risken stor att ni förlorar potentiella kunder.

Se över materialet på er hemsida, komprimera tunga filer som tynger ner hemsida helt i onödan. Ni kan enkelt testa er egen hemsida och dess hastighet med hjälp av GtMetrix eller Google Page Speed för att få en bra hemsida.

04

Tilltalande bild & text

Fånga era besökare med rätt rubriker samt innehållsrika texter, att hålla sig kortfattad och få fram det viktigaste är betydelsefullt då man inte lägger mer än några sekunder på att skapa en uppfattning kring en hemsida. 

Era texter ska vara riktade mot er målgrupp för att inspirera och i vissa fall få era kunder att konvertera, välj därför rätt text för att styra er målgrupp i den riktningen ni önskar.

Detta gäller även era bilder, det klassiska uttrycket ”en bild säger mer än tusen ord” är än idag lika aktuellt. Genom bilderna på er hemsida ges ni en möjlighet till att förmedla en känsla. Välj därför bilder med omsorg som kompletterar era texter på bästa sätt.

05

Tydliga kontaktvägar

Vi vet själva hur irriterande det kan vara när man besöker en ny hemsida och letar efter mejladressen till företag för att ställa en enkel fråga.

Det ska vara enkelt för besökaren att kunna kontakta er. För att uppnå en bra hemsida, skapa en “kontakta oss” eller “om oss” sida som inte är gömd bakom flertalet sidor.

Ni kan till och med göra det så pass enkelt att ni använder er av ett kontaktformulär där besökaren själva kan fylla i eventuella frågor och skicka iväg. 

Bra hemsida kontakt

Vi hjälper er att komma igång

Vi är en webbyrå i Göteborg som bland annat jobbar med att bygga hemsidor i WordPress. Genom kreativitet och flexibilitet levererar vi alltid bra resultat.
Gör som många andra, låt Webkung hjälpa er att ta steget mot en bra hemsida.

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Kontaktformulär

Fyll i vårt kontaktformulär så kontaktar vi på Webkung er inom kort.

Liknande inlägg

iOS 14 annonsering
Tips

iOS 14 annonsering

Nya uppdateringen av iOS 14 Under 2021 lanserades nya iOS 14 , Apple har uppdaterat integritets och säkerhetsprotokollet vilket kommer innebära en stor förändring. Både