Sökmotoroptimering / SEO

Komplett lösning för SEO utvecklad för att ni ska få fler kunder från Googles organiska sökresultat.

Sökmotoroptimering / SEO

Med SEO (Search Engine Optimization) som även är kallat för sökmotoroptimering på svenska kan ni synas i det organiska sökresultatet när någon söker efter de tjänster eller produkter som ni erbjuder. Lyckas ni med sökmotoroptimering kommer ni driva in “gratis” relevant trafik till er hemsida.

Hur Webkung arbetar med SEO

Första analys

Vi börjar med att analysera er hemsida och vilka sökord som är relevant för er att synas för. Genom att analysera hur läget ser ut idag kan vi göra förbättringar för framtiden.

Löpande arbete

Efter en första analys kan vi börja genomföra åtgärder för er SEO. Webkung arbetar löpande med SEO för att hela tiden förbättra er ranking och driva in relevant trafik till er hemsida.

Rapportering

Vi bevakar resultatet av arbetet för SEO. Vi följer bland annat ranking för sökord och hur mycket organisk trafik ni får till er hemsida. Ni får en rapport minst en gång varje månad.

Vad innebär SEO?

Google erbjuder en tjänst för användare att de kan genomföra sökningar för att hitta information. Google är precis som vilket annat företag som helst, de vill ha nöjda kunder och därför vill de att deras användare ska hitta relevant information när de genomför sina sökningar. 

Därför ser Google till att de sidor som bäst stämmer överens med det som användaren söker efter hamnar högst upp. Även att de hemsidan är lättnavigerad och mobilanpassad.

Hur lyckas man med SEO?

Det finns många olika punkter man måste klara av för att lyckas med SEO. Till att börja med måste ni veta vilka sökord ni vill synas för. Sedan gäller det att ha en hemsida som är optimerad för SEO, det gör vi genom att bl.a. se till att hemsidan är mobilanpassad, lättnavigerad och laddar snabbt.

Det gäller även att skapa flera olika sidor, är ni t.ex. ett byggföretag som erbjuder flera olika tjänster kan vi skapa en sida som heter “Badrumsrenovering” för att ni ska synas i sökresultatet när någon söker efter just badrumsrenovering.
Då visar man upp för Google att detta är en relevant sida för personer som söker efter just badrumsrenovering.

seo sokmotoroptimering

Vad påverkar rankingen för SEO?

Det finns mängder av olika saker som påverkar rankingen för SEO och Google gör ändringar i deras algoritmer nästan varenda dag. Detta är några av de saker som påverkar rankingen.

Snabbhet

Användare uppskattar hemsidor som laddar snabbt och därför uppskattas det även av Google.

Mobilanpassad

Att ha en hemsida som ser lika bra ut på mobilen som på datorn är väldigt viktigt för SEO.

Länkar

Länkar från andra hemsidor påverkar SEO rankingen för en hemsida. Men det är viktigt att det är rätt sorts länkar.

Hemsidans struktur

Hur hemsidan är uppbyggd med sidor, undersidor påverkar resultatet för SEO.

Text

I hemsidans text måste nyckelorden förekomma rätt antal gånger och hemsidan för heller inte innehålla för lite information.

Bilder

En hemsida med endast text uppfattas som tråkig och gillas inte av Google. Bilder med rätt taggar påverkar SEO.

Kom igång nu.

Kontakta Webkung och berätta om ert Företag och era utmaningar så kan vi tillsammans diskutera fram en lösning för er digitala kommunikation.

Vilka program använder Webkung för SEO?

seo sokmotoroptimering google analytics

Google Analytics

Genom att använda Google Analytics kan vi dels se hur mycket trafik som kommer till er hemsida och hur stor del av den som är från Googles organiska resultat. Vi kan även se otroligt mycket annan information från Google Analytics.

google search console

Google Search Console

Med Google Search Console kan vi på ett effektivt sätt följa utvecklingen för SEO och även skicka in t.ex. webbplatskarta till Google. Vi kan även se ifall det uppstår några fel med hemsidan.

sokmotoroptimering ubersuggest

Ubersuggest

Förutom Googles egna program använder Webkung även Ubersuggest för att utveckla SEO, få tips om förbättring för SEO och även följa utvecklingen för specifika sökord.

Vad är bäst SEO eller Google annonsering?

Det ena utesluter absolut inte det andra, det är snarare så att vi tycker att ni ska använda er av både och. När sidorna på er hemsida är sökmotoroptimerad kommer även er google annonsering att dra nytta av det.
Google kan se att er hemsida som annonserna leder till är relevant för användarna och därför får ni ett högre kvalitetsresultat och “belönas” med lägre kostnad per klick.

Har ni även en välutvecklad hemsida med relevant information så ökar det chanserna att kunderna ska genomföra det ni vill att de ska göra när de kommer in till er hemsida.

Kombinera SEO med hemsida

Webkung hjälper er gärna med både hemsida och sökmotoroptimering. Fördelen ifall ni väljer både hemsida och sökmotoroptimering är att vi har full kontroll från start för att utveckla en hemsida som är anpassad för SEO.

Ni får en hemsida som är responsiv och anpassad efter alla enheter, mobil, dator och surfplatta.

Då kan vi även löpande arbeta med SEO för er hemsida genom att anpassa sidor, skapa nya sidor och artiklar och arbeta med länkar för att ni ska klättra i ranking på Google.

Kontaktuppgifter

Kungsportsavenyen 21,
411 36 Göteborg