fbpx

SEO Sökmotoroptimering

  • Mätbart
  • Träffsäkert
  • Effektivt
  • Prisvärt

Sökmotoroptimering även kallat SEO

SEO (Search Engine Optimization) som även är kallat för sökmotoroptimering på svenska kan ni synas i det organiska sökresultatet när någon söker efter de tjänster eller produkter som ni erbjuder. Lyckas ni med sökmotoroptimering kommer ni driva in “gratis” relevant trafik till er hemsida.

Det finns andra sökmotorer men för denna sida kommer vi endast nämna Google eftersom det är den absolut största sökmotorn. Principen för sökmotoroptimering är dock densamma för alla sökmotorer.

seo sökmotoroptimering

Vad innebär SEO?

Sökmotorer som t.ex. Google erbjuder en tjänst för användare att de kan genomföra sökningar för att hitta information. Google är precis som vilket annat företag som helst, de vill ha nöjda kunder och därför vill de att deras användare ska hitta relevant information när de genomför sina sökningar. 

Därför ser Google till att de sidor som bäst stämmer överens med det som användaren söker efter hamnar högst upp. Även att de hemsidorna är lättnavigerade och mobilanpassade.

Hur lyckas man med SEO?

Det finns många olika punkter man måste klara av för att lyckas med SEO. Till att börja med måste ni veta vilka sökord ni vill synas för. Sedan gäller det att ha en hemsida som är optimerad för SEO, det gör vi genom att bl.a. se till att hemsidan är mobilanpassad, lättnavigerad och laddar snabbt.

Det gäller även att skapa flera olika sidor, är ni t.ex. ett byggföretag som erbjuder flera olika tjänster kan vi skapa en sida som heter “Badrumsrenovering” för att ni ska synas i sökresultatet när någon söker efter just badrumsrenovering.
Då visar man upp för Google att detta är en relevant sida för personer som söker efter badrumsrenovering.

seo google analytics

Kan jag följa resultatet av SEO?

Ja absolut, att följa resultatet och utvecklingen är en viktig del av sökmotoroptimering.
Dels kan vi genom Google Search Console se hur mycket trafik som kommer från Googles organiska sökresultat och vad de som kommer in till hemsidan via Google har sökt efter.
Vi kan även genom Google Analytics se hur mycket trafik kommer in till hemsidan och se hur stor andel som kommer via just SEO.

Ett annat verktyg man kan använda är SERP Robot. Då kan vi se exakt på vilken placering ni befinner er för olika sökord. Genom att följa utvecklingen kan vi se hur ni klättrar i ranking genom vårt arbete för sökmotoroptimering.

Kom igång nu.

Kontakta Webkung och berätta om ert Företag och era utmaningar så kan vi tillsammans diskutera fram en lösning för er digitala kommunikation.

Vad är bäst SEO eller Google annonsering?

Det ena utesluter absolut inte det andra, det är snarare så att vi tycker att ni ska använda er av både och. När sidorna på er hemsida är sökmotoroptimerad kommer även er google annonsering att dra nytta av det.
Google kan se att er hemsida som annonserna leder till är relevant för användarna och därför får ni ett högre kvalitetsresultat och “belönas” med lägre kostnad per klick.

Har ni även en välutvecklad hemsida med relevant information så ökar det chanserna att kunderna ska genomföra det ni vill att de ska göra när de kommer in till er hemsida.

Google Ads annonsering display marknadsföring

Kombinera SEO med hemsida

Webkung hjälper er gärna med både hemsida och sökmotoroptimering. Fördelen ifall ni väljer både hemsida och sökmotoroptimering är att vi har full kontroll från start för att utveckla en hemsida som är anpassad för SEO.

Ni får en hemsida som är responsiv och anpassad efter alla enheter, mobil, dator och surfplatta.

Då kan vi även löpande arbeta med SEO för er hemsida genom att anpassa sidor, skapa nya sidor och artiklar och arbeta med länkar för att ni ska klättra i ranking på Google.

Kontaktuppgifter

  • Telefon

0730 – 57 53 37

  • Mail
  • Adress

Kungsportsavenyn 21
411 36, Göteborg