fbpx
vad är google business

Vad är Google Business? (Google företagsprofil)

Innehållsförteckning

Vad är Google Business?

Google Business är en kostnadsfri och användarvänlig plattform som låter företag visa upp sin verksamhet på Google. Genom att skapa en företagsprofil på Google Business kan företag presentera sin verksamhet för potentiella kunder och öka sin synlighet i sökresultaten på Google. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad Google Business är, vilka fördelar det kan ge ditt företag och hur du skapar en företagsprofil på Google Business.

Google Business är gratis och vill ni istället använda betald annonsering för Google så är det Google Ads ni ska använda.

Fördelar med Google Business

Att skapa en företagsprofil på Google Business kan ge många fördelar för ditt företag. Här är några av de viktigaste fördelarna:

Ökad synlighet i sökresultaten

Genom att skapa en företagsprofil på Google Business kan ditt företag öka sin synlighet i sökresultaten på Google. När någon söker efter ett företag i din bransch kan din företagsprofil visas högre upp i sökresultaten, vilket ökar chansen att potentiella kunder hittar ditt företag.

Bättre kundengagemang

Google Business gör det enkelt för företag att kommunicera med sina kunder. Genom att lägga till kontaktuppgifter och öppettider kan kunderna enkelt få tag på ditt företag och veta när ni är tillgängliga. Dessutom kan du lägga till recensioner från tidigare kunder, vilket kan hjälpa att öka förtroendet för ditt företag.

Ökad trafik till din webbplats

Genom att lägga till en länk till din webbplats på din företagsprofil på Google Business kan du öka trafiken till din webbplats. När någon hittar din företagsprofil på Google kan de enkelt klicka på länken till din webbplats och lära sig mer om ditt företag.

Hur skapar du en företagsprofil på Google Business?

Att skapa en företagsprofil på Google Business är enkelt och tar bara några minuter. Här är en steg-för-steg-guide:

Steg 1: Skapa ett Google-konto

Om du inte redan har ett Google-konto måste du skapa ett för att kunna skapa en företagsprofil på Google Business. Gå till www.google.se och klicka på “Logga in” i det övre högra hörnet av skärmen. Följ sedan instruktionerna för att skapa ett konto.

Steg 2: Gå till Google Business

Gå till www.google.com/business och klicka på “Börja”.

Steg 3: Fyll i din företagsinformation

Fyll i din företagsinformation, såsom företagsnamn, adress, telefonnummer och webbadress. Var noga med att använda korrekta och uppdaterade uppgifter så att potentiella kunder kan kontakta dig enkelt.

Steg 4: Välj företagskategori

Välj en lämplig företagskategori som beskriver vad ditt företag gör. Detta gör det enklare för potentiella kunder att hitta dig när de söker efter företag i din bransch.

Steg 5: Verifiera din företagsprofil

Google kommer att bekräfta att du är ägaren till företaget genom att skicka ett brev med en verifikationskod till den adress som du angav tidigare. När du har fått brevet kan du ange verifikationskoden på din företagsprofil för att verifiera att du är ägaren till företaget.

Steg 6: Lägg till mer information om ditt företag

Lägg till mer information om ditt företag, såsom öppettider, bilder och en beskrivning av din verksamhet. Ju mer information du lägger till desto lättare blir det för potentiella kunder att lära sig mer om ditt företag.

Sammanfattning

Google Business är en användbar plattform för företag som vill synas på Google och öka sin synlighet online. Genom att skapa en företagsprofil på Google Business kan företag lägga till information om sin verksamhet, såsom kontaktuppgifter och öppettider, och öka chansen att potentiella kunder hittar företaget i sökresultaten på Google. Att skapa en företagsprofil på Google Business är enkelt och tar bara några minuter.

shopping online

Vanliga frågor om Google Business

Här är några vanliga frågor om Google Business:

Det är kostnadsfritt att skapa en företagsprofil på Google Business.

Ja, du kan skapa flera företagsprofiler på Google Business om du har flera företag.

Du kan lägga till information såsom företagsnamn, adress, telefonnummer, webbadress, öppettider och en beskrivning av din verksamhet.

Du kan uppdatera din företagsprofil på Google Business med din nya adress för att se till att din information är uppdaterad och korrekt.

Ja, genom att lägga till relevant information om din verksamhet och använda nyckelord kan du öka chansen att din företagsprofil syns högre upp i sökresultaten på Google.

Avslutning

Google Business är en viktig plattform för företag som vill synas på Google och öka sin synlighet online. Genom att skapa en företagsprofil på Google Business kan företag lägga till information om sin verksamhet och öka chansen att potentiella kunder hittar företaget i sökresultaten på Google.

Genom att följa stegen för att skapa en företagsprofil kan du enkelt komma igång med Google Business och dra nytta av dess fördelar för ditt företag.

Picture of Viktor Eriksson
Viktor Eriksson

Ägare Webkung AB